UNICEF

U organizaciji UNICEF-a za Crnu Goru u našoj ustanovi su u periodu od 17. 12. do 27. 12. 2018. god. održane kreativne radionice. Tema ovih radionica je bila izrada novogodišnjih ukrasa: čestitki, dekoracije za enterijer, novogodišnji stoni i zidni aranžamani, kao i novogodišnjih ukrasa za jelke i dr.. Inače ovaj set radionica, sa ciljem uključivanja korisniika JU Centra „ Ljubović“ je uobičajena aktivnost u ovom periodu godine, prije Novogodišnjih i Božićnih praznika.
Naši korisnici su pokazali veliku zainteresovanost za rad, a u tome su imali veliku podršku zaposlenih u UNICEF-u, kao i svojih vaspitača. Krajnja aktivnost je bila organizovanje Novogodišnjeg bazara u našoj ustanovi, na kome je bilo izloženo sve ono što je izrađeno na radionicama. Bazar je bio prodajnog karaktera, tako da su naši korisnici uspjeli da „zarade“ novac, koji će biti iskorišćen za njihove potrebe.
Dana, 28. 12. 2018. god. ustanovu je posjetio gospodin Osama Makavi Kogali šef predstavništva UNICEF-a za Crnu Goru sa svojim saradnicima. Tom prilikom organizovano je i druženje sa korisnicima i zaposlenima. Korisnici tu priliku iskoristili da se zahvale na pažnji koja im je ukazana realizacijom ove aktivnosti, a čitali su isvoje novogodišnje želje i planove. Naši gosti iz UNICEF-a su pažljivo slušali šta naši korisnici žele i planiraju u novoj godini, tako da su neke od tih želja ispunili našoj djeci. Kupljeni su rekviziti za sportske aktivnosti, koje se organizuju u našoj ustanovi, dresovi, pa čak i akustična gitara, koju je poželio jedan naš korisnik. Nakon toga je održan ručak, koji je takođe obezbijedio UNICEF i nastavljeno je druženje.
Koristimo priliku da se zahvalimo našim partnerima iz UNICEF-a , što su još jednom pokazali veliku zainteresovanost za našu ustanovu, odnosno, naše korisnike i nadamo se da ćemo i budućnosti nastaviti i više nego uspješnu saradnju.

Jezik

Pretraga

Pratite nas na:

 
Facebook-Button1