previous arrow
next arrow
Slider

INTERAKTIVNA PREDSTAVA

predstava 240519U Centru ,,Ljubović” je 24. maja javno prikazana mini interaktivna predstava, koju su izvela djeca smještena u našoj ustanovi u saradnji sa djecom iz Srednje elektro škole „Vaso Aligurdić" iz Podgorice. Kroz ovu aktivnosti popularisan je metod rada sa djecom sa problemima u ponašanju, kroz formu takozvanog ,,forum teatra”.
Forum teatar je vrsta modernog socijalnog metoda rada, koji čini da se ljudi pokrenu i uzmu aktivnu ulogu u sopstvenom životu. Forum teatar možemo posmatrati i kao svojevrsnu platformu za isprobavanje rješenja, gdje se pojedinci osnažuju da djeluju i da se suočavaju s problemom svoje zajednice i ličnim problemima. Nije cilj da se ponudi sjajno rešenje u scenama, već je cilj ponuditi što više mogućnosti i osjetiti kako je biti u određenoj ulozi, kako bi razumjeli nekoga ko je potlačen, nad kim je vršena diskriminacija po bilo kom osnovu, ili staviti se u ulogu onoga ko diskriminiše, vrši nasilje ili slično, kako bi ga razumeli i tako lakše djelovali na promjenu njegovog ponašanja u stvarnosti.
Publika je dobro prihvatila ovu aktivnosti i veoma kreativno i aktivno učestvovala, isprobavajući sebe u raznim situacijama, i nudeći više rješenja za izlazak iz određene situacije ili odnosa.

Jezik

Pretraga